Lippuja Tampere Openiin on saatavilla edullisesti nyt Ticketmasterilta. Edullisempi ennakkohinta on voimassa sunnuntaihin 22.7. asti. Käytä tarjous jo tänään hyväksesi. Osta liput tästä!

AamulehtiTampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
21.–29.7.2018

← Uutiset

Kilnarova, 17, uransa ensimmäiseen ITF-kisavoittoon

Katsojatkin olivat uupua Aamulehti Tampere Openin naisten 15.000$ ITF-kisan finaalia katsoessaan, sillä sitä pelattiin hurjat kolme tuntia 34 minuuttia.
-Tähän asti pisimmät pelaamani ottelut ovat olleet hieman yli kahden tunnin, huokasi 17-vuotias tsekki Monika Kilnarova, joka päätti tulla kisaan vasta ilmoittautumisajan päätyttyä ja joutui siten aloittamaan kisan karsinnasta.
Hän selvitti karsinnan vaivatta ja eteni suhteellisen helposti finaalin, saipa välierässä luouvutuksen kakkossijoitetulta Estelle Coscinalta.
-Saattoi välipäivästä hyötyäkin olla, mutta vedin valmentajan kanssa tiukan treenin kuitenkin.

Kolmeen ja puoleen tuntiin mahtui ihan kaikenlaista, ottelun hallinta vaihteli pelaajalta toiselle. Ottelun pitkittyessä moni ajatteli ykkössijoitetun Belgian Marie Benoitin, 22, vievän voiton kokeneempana.  Hän joutui kuitenkin taipumaan luvuin 6-7(5), 7-6(5), 6-4.
17-vuotias ostravalainen syötti ottelussa paremmin, sai aikaan kahdeksan läpisyöttöä, jos kohta kymmenen tuplaakin.
-Olin viikolla nähnyt, että Benoitilla on rysty heikompi, ja sitä päätin painostaa, mutta ottelun aluksi tuotti hankaluuksia kääntää päässä asetelmat siihen malliin, koska hän on vasuri, ja heitä kohtaan harvemmin.
- Kolmannessa erässä tuntui, etten jaksa henkisesti enkä fyysisesti, etenkin kun epäonnistuin toisen erän kolmessa ottelupallossa.

Viime vuoden Tsekkien tyttöjen 16v mestari otti Tampereella uransa ensimmäisen naisten ammattilaisturnauksen voiton.
-Soitan ensimmäiseksi äidille, hän vei minut tenniskentille, kun olin 5-vuotias, sanoi Kilnarova.
Kilnarovan piti alunpelin lähteä kisaamaan Saksaan 25.000$ ITF-kisaa, mutta kuukausi sitten hänen valmentajakseen tullut Pavel Snobel, joka on itse pelannut Tampereen ATP Challenger –kisassa, muutti suunnitelmia.
Ennen Kilnarovaa Snobel valmensi Karolina Muchovaa ja nosti tämän rankingittomasta tilasta WTA 200 joukkoon. Mielenkiintoista seurata, mihin Kilnarova urallaan yltää.

Ykkössijoitettu Marie Benoit pelasi välierissä lauantaina kolme erää. Väsymystä hän sanoi tunteneensa myös finaalissa, jonka kolmannessakin erässä hänellä oli vielä omat mahdollisuutensa.
-En syöttänyt niin hyvin kuin olisi pitänyt, harmitteli Benoit.
– Toki tein muitakin virheitä tärkeissä paikoissa. Harmillista, mutta joskus näin käy. Sekä Kilnarova että Benoit lähtivät finaalin jälkeen Savitaipaleelle, jossa pelataan ensi viikolla 15.000$ ITF-turnaus.

Teksti Riitta Närhi
Kuva Mari-Liis Parmas

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana