AamulehtiTampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
21.–29.7.2018

← Uutiset

Kilnarova nousukiidossa

Tsekin Monika Kilnarova, 17, sai kuukauden takaisesta Aamulehti Tampere Openin naisten 15.000$ ITF-turnauksen voitosta hurjan ”buustin” uralleen.

Tampereen jälkeen Kilnarova on osallistunut kolmeen 15.000$ ITF-turnaukseen, joista tuloksena on ollut kaksi kaksinpelin finaalia ja yksi turnausvoitto.

Tampereelta Kilnarova meni Savitaipaleen ITF-kisaan, jossa hän eteni loppuotteluun. Ottelu vietiin sateiden vuoksi sisäkentälle, jossa hän hävisi Ranskan Clothilde De Bernardille, Tampereen kisan semifinalistille. Kaksi viikkoa myöhemmin Mragowossa, Puolassa Kilnarova oli jälleen 15.000$-kisan finaalissa, jossa voiton vei toinen ranskalainen, Marine Partaud.
Samalla klubilla Mragowossa pelattiin heti seuraavalla viikolla toinen ITF-kisa, jonka loppuottelussa lauantaina 2.9. Kilnarova voitti puolalaisen Marta Lesniakin kolmessa erässä.

Mragowon kakkoskisan voitto on Kilnarovan uran toinen ITF-turnausvoitto, finaaleissa hän on ollut näiden lisäksi siis kolmesti, Savitaipaleen ja Mragowon ensimmäisen kisan lisäksi tammikuussa Fort-de-Francessa.
Varsin mukava saldo lokakuussa 18 vuotta täyttävälle ostravalaiselle.

Ammattilaisrankingit päivittyvät vasta 11.9. kaksiviikkoisen US Openin päätyttyä. Silloin Monika Kilnarovan ranking on sijalta 494 noussut.  Tampereelle tullessaan hän oli WTA-rankingissa sijalla 586.


Teksti: Riitta Närhi

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana