Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Tenniksen miesten ja naisten ammattilaisturnaukset Tampereella

Haastajat lyövät läpi jälleen Tampereella 21.-29.7.2018.

Miehet pelaavat ATP-haastajatason turnauksen, jonka kokonaispalkintosumma on 50.000$. Sen lisäksi kisa tarjoaa pelaajille ilmaisen majoituksen. Tämä nostaa kisan ATP-pistearvoa yhden kategorian (=75 000 dollaria). Naisten ITF-turnauksen palkintosumma on 15 000 dollaria.

Pelaajien ilmoittautuminen kisaan päättyy heinäkuun alussa. Suomalaisista mukana on tulevaisuuden nousevia tähtiä kummassakin kisassa.

Molempien pääsarjojen kaaviossa on 32 pelaajaa, joista 24 pelaajaa pääsee ammattilaisrankingsijoituksen perusteella, neljä nousee karsinnoista ja neljä järjestäjän villillä kortilla.

Karsinnat: viikonloppuna 21.-22.7. pelataan kaksinpelien karsintaottelut, joihin yleisöllä on vapaa pääsy. Miehet pelaavat karsintojen ensimmäisen ja toisen kierroksen lauantaina 21.7. ja kolmannen kierroksen sunnuntaina 22.7. jolloin naiset aloittavat karsinnan. He saavat karsinnat päätökseen maanantaina 23.7.

Pääsarjat: Miesten kaksin- ja nelinpelin pääsarjat alkavat maanantaina 23.7, naisten tiistaina 24.7. Perjantaina 27.7. sekä miehet että naiset pelaavat kaksinpelien puolivälierät ja nelinpelien välierät.

Kaksinpelien välierät pelataan lauantaina 28.7. jolloin pelataan myös nelinpelien loppuottelut. Sunnuntaina 29.7. pelataan naisten kaksinpelin loppuottelu klo 11 ja miesten loppuottelu klo 13.

Aamulehti Tampere Openia on yhtäjaksoisesti järjestetty vuodesta 1982, jolloin se pelattiin Pyynikin tenniskentillä. Tänä vuonna kilpailu pelataan jo 37. kerran. Naisten ITF-turnaus tuli mukaan vuonna 2007, joten nyt pelataan 12.kerran.

Moni menestynyt ammattilaispelaaja on nähty vuosien varrella Tampereen turnauksessa. Esimerkiksi Jarkko Niemisen tie kansainväliselle tennishuipulle aukesi vuosituhannen alussa kahdella Tampere Openin voitolla. Hänen jälkeensä turnauksen ovat voittaneet mm. Robin Söderling ja David Goffin.

Aamulehti Tampere Open käydään Tampereen Tenniskeskuksessa Ruotulassa osoitteessa Toimelankatu 8. Tapahtuman järjestävät Tampereen Tennisseura ja Tampereen Tenniskeskus.

Tervetuloa kokemaan vahvoja elämyksiä!

Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media