Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Suomalaiset eivät päässeet jatkoon

Lähes trooppisissa oloissa pelattiin lauantaina Aamulehti Tampere Openin ATP-haastajaturnauksen kaksinpelin karsintojen ensimmäisen kierroksen ottelut.
Leikkisästi voisi ajatella, että parin suomalaispelaajan vastustajat olivat kuumiin olosuhteisiin kenties tottuneempia, sillä Argentiina Matias Franco Descotte on tänä vuonna voittanut ITF Futures-kisan Zimbabwessa ja Fabrizio Ornago Ugandassa.

Eero Vasa pelasi tasaisen kaksieräisen Matias Franco Descottea (ATP 450) vastaan. Hänellä oli ottelussa muutama breikkimahdollisuuskin, mutta ilman tulosta.
-Johdin toista erää 3-2 ja siinä oli perään tilaisuus breikkiin. Harmi, etten siinä onnistunut, mutta muuten olen peliini tyytyväinen, totesi Vasa.
-Olin pitkään loukkaantunut ja sen jäljiltä on vieläkin liikkumisessa parantamisen varaa.
Elokuussa Vasa pelaa Suomen ITF Futures-turnaukset ja suuntaa sitten pelaamaan yliopistotennistä ja opiskelemaan Cornelliin, yhteen USAn kuuluista Ivy League-yliopistoista.

Fabrizio Ornago (ATP 439) ja Ristomatti Lanne pelasivat hyvätasoisen, tiukan ottelun. Lanne sai tasaväkisen ensimmäisen erän vietyä nimiinsä tie-breakissa 7-6(6), mutta joutui ottamaan omien sanojensa mukaan ”hiukan lepoa” toisessa erässä, jonka italialainen veikin 6-3, samoin luvuin kuin myös ratkaisevan erän.
-Kolmannessa erässä syötöstäni meni tehot, harmitteli Lanne.
Ottelu kesti kaksi tuntia ja 11 minuuttia.
Tämänvuotinen Aamulehti Tampere Open oli ”Riselle” 10-vuotisjuhlakisa.
-Olen ollut pois vain vuonna 2012, kun olin sairaana ja viime vuonna, kun olin intissä, kertoi Rise.

Karsintojen ykkössijoitettu Bulgarin Dimitar Kuzmanov (ATP 301) pelaa kovaa ja tehokkaasti. Syötöt toimivat ja syötönpalautukset tulevat kuin tykinsuusta. Vastustajan on tehtävä jokainen piste itse. Se eteen joutui avauskierroksella Panu Virtanen (ATP 1606), joka syötti ensimmäisessä erässä pari syöttövuoroaan hyvin, mutta epäonnistui murtomahdollisuuksissaan.
-Itseluottamus meni ja peli notkahti pahasti, totesi Virtanen.
Kuzmanov meni jatkoon 62 60 voitolla. Ottelut eivät Virtaselta kuitenkaan Aamulehti Tampere Openissä jää tähän, sillä on mukana nelinpelissä parinaan viime sunnuntaina Wimbledonissa poikien nelinpelin turnauksen voittanut pikkuveli Otto. Virtaset saivat nelinpeliin kilpailunjohtaja Veli Paloheimolta villi kortin.
-Ei olla koskaan pelattu nelinpeliä parina, sanoi Panu. – Kovasti odotan tätä.
Näin varmasti kisayleisökin.

Tampereen tennisikoni Lauri Kiiski kohtasi vuoden 2015 Aamulehti Tampere Openin miesten kaksinpelin voittajan, Ranskan Tristan Lamasinen (ATP 408). Vaikka ranskalaisen ura ei lähtenyt isommin nousuun Tampereen jälkeen, hän on vaikea vastus.
-Lamasine rakentaa rauhassa pisteitä ja lyö painavaa peruslyöntiä. Hän osasi käyttää hyvin hyödyksi lyhyeksi jääneet lyönnit, analysoi Kiiski.
Lauri Kiiskin peli parani, mitä pidemmälle ottelu eteni. Ensimmäinen erä meni ranskalaiselle 6-2. Toisessa erässä Kiiskellä oli breikkipallo 4-4:ään, mutta syötönpalautus meni harmillisesti hieman pitkäksi.
-Jotta olisin yltänyt voittoon, minun olisi pitänyt saada syötöillä enemmän pisteitä. Nyt pääsin vain iskuetäisyydelle, totesi Kiiski.

Viimeisenä suomalaisena karsintaottelunsa aloitti hvsvasuri Mikko Rouvala, joka kohtasi välillä pienessä ja välillä vähän isommassa sateessa Ruotsin Gustav Hanssonin (ATP 649). Kolmessa vartissa Hansson otti voiton luvuin 61 61.
-Pelasin niin väärällä taktiikalla kuin vain voi, harmitteli Rouvala. – Pyrin liian nopeisiin ratkaisuihin.
Rouvalan paras alusta on nopeat kentät ja siellä taktiikka olisi saattanut purrakin.
-Mutta ei auta selitellä, sanoi Mikko. – Oli kuitenkin todella hauska pelata tässä kisassa ja olen iloinen saamastani villistä kortista.

Teksti Riitta Närhi

Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media