Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Kärkipelaajat tuttuja Tampereen kävijöitä

ATP-haastajaturnauksen kaksinpelin pääsarja arvottiin lauantaina.
Kisan kärkisijoitettu kaksikko oli Tampereen turnauksessa myös viime kesänä ja molemmat kokivat tappion kisan voittajalle, Ranskan Calvin Hemerylle, nyt ykkössijoitettu Bolivian Hugo Dellien (ATP 106) toisella kierroksella ja kakkossijoitettu Portugalin Pedro Sousa (ATP 136) loppuottelussa. Dellienillä on tältä vuodelta jo ATP-haastajaturnausvoitot Sarasotasta, Savannahista ja Vincenzasta, Sousalla Bragasta, kaikki massakentiltä.

Myös kolmossijoitettu Argentiina Juan Ignacio Londerolle (ATP 137) jäi viime vuoden kisasta jotain hampaankoloon: hän hävisi avausottelunsa Ruotsin Fred Simonssonille ja nelinpelin finaalin yhdessä Meksikon Lucas Gomezin kanssa belgialaisille Sander Gillelle ja Joran Vliegenille. Ottelutie-breakin belgialaiset voittivat 10-3.

Vitossijoitettu Puolan Kamil Majchrzak (ATP 196) hävisi viime vuonna toisella kierroksella Kazakstanin Dmitry Popkolle. Kuutossijoitettu Hollannin Tallon Griekspoor (ATP 222) eteni kierroksen pidemmälle kuin Majchrzak, mutta voitti heti avausottelussaan edellisvuoden voittajan, Belgian Kimmer Coppejansin.

Tashkentissä syntynyt, mutta nyt Ranskaa edustava Gleb Sakharov (ATP 235) on Aamulehti Tampere Openissa nyt toista kertaa. Vuonna 2016 hän voitti sekä Ristomatti Lanteen että Patrik Niklas-Salmisen, mutta koki sitten tappion Ruben Ramirez Hidalgolle .

Nelossijoitetulla Argentiinan Marco Trungellitilla (ATP 188) sen sijaa ei ole hyviä eikä huonoja muisto Tampereelta, sillä hän on kisassa mukana ensimmäisen kerran samoin kuin seitsemänneksi sijoitettu Ranskan Antoine Hoang (ATP 223), joka kohtaa avausottelussaan villillä kortilla mukaan tulevan Harri Heliövaaran (ATP 349).  

Pääsarjassa ovat Heliövaaran lisäksi, myös he villillä kortilla, Patrik Niklas-Salminen ja Emil Ruusuvuori, jotka kohtaavat kumpikin karsinnasta nousevan pelaajan.
Heliövaara ja Hoang eivät ole aiemmin kohdanneet.

Kilpailunjohtaja Veli Paloheimo vinkkasi ottelun, jota ainakin hän piti mielenkiintoisena: vuoden 2009 turnausvoittajan Hollanin Thiemo de Bakkerin ja 18-vuotiaan espanjalaissaksalaisen juniorin Nicola Kuhnin kohtaamisen.

Kaksinpelin pääsarjan ensimmäistä kierrosta pelataan maanantaina ja tiistaina. Maanantain ottelujärjestys julkaistaan sunnuntai-iltana.

Teksti: Riitta Närhi

Korjattu Gleb Sakhorovin osallistuminen Aamulehti Tampere Openiin 22.7. klo §0.33

Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media