Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Neljä suomalaista naisten karsintafinaaliin

Aamulehti Tampere Openin naisten 15.000$ ITF-turnauksessa pelataan maanantaina kaksinpelin karsintojen viimeisen kierroksen ottelut, joiden voittajat nousevat pääsarjaan.

Tamperelaisista Emilia Hartman kohtaa Venäjän Dasha Borodatovan ja Mariella Minetti britti Julie Ballin, turkulainen Cecilia Johansén Viron Maileen Nuudin ja helsinkiläinen Peppi Ramstedt Espanjan Ana Lantigua de la Nuezin.

Minetti ja Johansén selvittivät ensimmäisen kierroksen ottelunsa suhteellisen helposti. Minetti voitti seurakaverinsa, ensimmäisessä naisten ammattilaiskisassa pelaavan Suvi Sarkisen ja Johansén tamperelaislähtöisen, nyt Helsingissä työskentelevän juristi Alexiina Ahonkiven. T

ampereen Emilia Hartmanin arpa oli heittänyt suoraan toiselle kierrokselle, joten hänen osaltaan karsinta alkaa vasta maanantaina.

Peppi Ramstedt ei sen sijaan saanut mitään ilmaiseksi, sillä hän ajautui avausottelussaan ihan kuilun partaalle. Hän voitti ensimmäisen erän Viron Sofiya Chekhlystovaa vastaan 6-2 ja näytti menevän jatkoon helposti. Toisessa erässä virolainen paransi peliään ja Ramstedtin peli notkahti – hän hävisi erän 3-6. Chekhlystova johti ratkaisevaa erää jo 5-1, kun Ramstedt alkoi keriä piste pisteeltä etumatkaa umpeen. Virolaisen peli kävi pakonomaiseksi ja hermostuneeksi. Pian erätilanne olikin 5-5.

-Silloin minulle valkeni, että minähän saatan hävitä tämän ottelun. Silloin alkoi hermostuttaa, totesi Ramstedt ottelun jälkeen.
Niin varmaan ajatteli Chekhlystovakin, kun ”varmalta” näyttävä otteluvoitto liukui käsistä. Ramstedt selvisi kahdesta seuraavasta pelistä hienosti ja voitti erän 7-5.
Ottelu kesti kaksi tuntia ja 9 minuuttia.

Teksti Riitta Närhi

Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media