Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Otto ja Panu Virtanen ihastuttivat

Reilu viikko sitten Wimbledonin poikien nelinpelin voittanut Otto Virtanen teki odotetun esiintymisen Tampereen Tenniskeskuksessa Aamulehti Tampere Openin nelinpelissä maanantai-iltana parinaan viisi vuotta vanhempi veljensä Panu.
Ykköskentän katsomo täyttyi hetkessä ja oli tyytyväinen näkemäänsä, kun Virtaset voittivat ranskalaiset Tristan Lamasinen ja Alexandre Mullerin 64 63.

Ottelun jälkeisessä mediahaastattelussa rennot veljekset iloitsivat hyvin menneestä yhteispelistä; he kun pelasivat ensimmäisen kerran parina nelinpeliä.
-Hyvä maku jäi, totesi Panu Virtanen, 22. – Voidaan jatkaa.

Veljekset olivat aamulla ja päivän mittaan ”heittäneet pari sanaa” siitä, miten pelataan.
-Oli ihan selvää, mitä lähdetään tekemään, sanoi Otto. – Panu menee kyykkyyn, kun syötän, ja sehän toimi hyvin. Ja sitten verkolla siivotaan pallo pois väliinmenoilla.

Noin kuukausi sitten Otto satutti olkapäänsä lyödessään iskulyöntiä. 
-Wimbledonissa pelasin jonkun ottelun kipulääkkeen avulla, ja kun olkapää oli kipeä vielä kotiin palattuakin en halunnut tulla Aamulehti Tampere Openin karsintaan, vaikka kilpailunjohtaja Veli Paloheimo siihen villin kortin olisi myöntänytkin.
-Hyvä vaan, etten lähtenyt repimään, totesi Otto.

Kun kerran oltiin yhtä aikaa Suomessa

Kun Otto ja Panu eivät olleet pelanneet parina ja kaksinpelissäkin toisiaan vastaan vain yksittäisiä eriä, he päättivät vihdoin pelata Tampereella yhdessä, kun kerrankin olivat yhtä aikaa Suomessa.

No, kumpi voittaa, jos pelaatte vastakkain esimerkiksi erän?
-Riippuu kummalta kysyy, sanoi Panu.
-Minä voitan, jos minulta kysytään, vastasi Otto nopeasti.

Poikien isä, vuonna 1985 mm. miesten kaksinpelin Suomen mestaruuden ulkokentillä voittanut Pasi Virtanen, toimii nykyisin valmentajana. Vielä jotain aikoja sitten hän pelasi poikiaan vastaan eriä.
-Kun hän huomasi, ettei pärjää meille, pelit jäivät siihen, heitti Otto.
Kodin perintönä tennis on vienyt poikia pienestä pitäen. Kumpikin on lyönyt jo lapsena pehmopalloa kotona seinää vastaan, toinen aikanaan ruokasalissa, toinen olohuoneessa.

Wimbledon-voitto on iso juttu

-Wimbledonin poikien nelinpelin voitto on minulle todella iso juttu, kertoi Otto. – Sinne Wimbledonin seinille jää kuvani ja nimeni ikuisiksi ajoiksi.
Puhelin on soinut, onnitteluja tulvinut ja mediakin on ollut kiinnostunut.

-Oma peli etenkin nelinpelissä meni harppauksella eteenpäin, kertoi Otto. – Nurmelle siirtyminen oli todella kivaa. Tuntui, että löysin hyvin pelin sillä alustalla.
Turkkilaisvasuri Yanki Erel ja Otto Virtanen olivat tavanneet useissa juniorikisoissa ja ystävystyneet. Pari viikkoa ennen nurmelle siirtymistä Erel otti yhteyttä ja pyysi pariksi Wimbledoniin ja sitä edeltävään kisaan Roehamptoniin.
-Siellä hävittiin heti ensimmäisellä kierroksella, mutta Wimbledonissa meni sitten hyvin. Täydennämme toisiamme. 

Panu opiskelee Nashvillessä

Panu Virtanen aloittaa kolmannen opintovuoden syksyllä Vanderbilt Universityssä Nashvillessä, Tennesseessä.
Hän opiskelee liiketaloutta ja pelaa yliopiston tennisjoukkueessa.
-Aikanaan se päätös oli tehtävä, yrittääkö ammattilaiseksi vai meneekö opiskelemaan, mutta saa samalla pelata tennistä, kertoi Panu.

Oli pitkä prosessi löytää oikea koulu, joka sopii omiin opiskelu- ja tennistavoitteisiin.
-Kävin visiitillä Vanderbiltissäkin, ja se sopi erinomaisesti.
Otto puolestaan panostaa täysillä tenniksen ammattilaiseksi. Siinä häntä valmentaa Pasi-isä. Pelireissuilla, kuten Wimbledonissa, oli mukana valmentaja Peter Carlsson ruotsalaisesta Good to Great -tennisakatemiasta.
-Peter on tänä vuonna mukana vielä ainakin viisi viikkoa.

Lisää kierroksia Tampereella ja Suomen ITF Futuret

Maanantai-iltaisella voitolla Virtaset menivät puolivälieriin, joissa vastassa on voittaja ottelusta Harri Heliövaara/Patrik Niklas-Salminen- Pedro Cachin Argentiina/Carlos Gomez-Herrera Espanja.

Kun turnaus Tampereella on päättynyt, Otto ja Panu jatkavat heti perään kolmessa 15.000$ ITF Futures -kisassa Suomessa: Kaarinassa 30.7.-5.8, Hyvinkäällä 6.-12.8. ja Talissa Helsingissä 13.-19.8.
Käykäähän katsomassa.

Teksti Riitta Närhi


-


Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media