Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

VIIME VUODEN FINALISTI ULOS

Kaksinpelin pääsarjassa pelattiin maanantaina viisi ottelua. Kahdessa niissä sijoitetun pelaajan kävi huonosti. Kolmekymppiset sijoitetut pelaajat Pedro Sousa (2) ja Gleb Sakharov (8) hävisivät nousussa oleville nuorukaisille.

Viime vuonna loppuottelussa tappion kokenut Portugalin Pedro Sousa (ATP 140) jäi tällä kertaa lähtöruutuun, kun Ranskan 19-vuotias Elliot Benchetrit, tällä viikolla uransa parhaassa ATP-rankingissa 289, pelasi loisto-ottelun ja vei voiton luvuin 63 62. Benchetrit hävisi Ranskan avoimissa avausottelussaan Gael Monfilsille neljässä erässä ja eteni tämän kuun alussa Marburgissa, Saksassa ATP-haastajaturnauksen puolivälieriin aloitettuaan kisan karsinnoista. Tätä nuorukaista on syytä seurata myös Tampereella.

Ranskan Gleb Sakharov (ATP 241) antautui tiukan ensimmäisen erän jälkeen suoran kahdessa erässä Italian 22-vuotiaalle Filippo Baldille (ATP 291), joka nähtiin viime kesänä sekä Hyvinkään että Helsingin ITF Futures-kisoissa; Talissa Baldi oli finaalissa. Myös Baldin ura on noususuunnassa, hänen ATP-ranking 291 on uran toistaiseksi paras.

Kuudenneksi sijoitettu 22-vuotias Hollannin Tallon Griekspoor (ATP 223) sen sijaan menetti vain neljä peliä Ranskan Geoffrey Blancaneauxille (ATP 362). Griekspoor oli Tampereella viime vuonna puolivälierissä; hän voitti avausottelussaan edellisvuoden voittajan Belgian Kimmer Coppejansin, joka tuli kisaan mukaan nytkin Special Exemptillä.
19-vuotias Blancaneaux oli kaksi vuotta siteen ITF:n poikien rankingissa sijalla 5.

Eteläamerikkalaisten ”jäsentenvälisessä” ottelussa Uruguayn Martin Cuevas (ATP 279) voitti Argentiinan Pedro Cachin (ATP 268). Ja tästä ottelustahan voitto heltisi vasta kahden ja puolen tunnin sekä kolmen erän jälkeen.  Miehet olivat edellisen kerran kohdanneet neljä vuotta sitten. Silloin voittaja oli Cachin.

Suojatulla rankingillä kisan pääsarjaan päässyt Italian Riccardo Bellotti (ATP 514) on nyt kolmatta kertaa Tampereella. Kahdella ensimmäisellä kerralla, 2015 ja 2017, hänen kisansa päättyivät avauskierroksen tappioon. Nyt hän eteni toiselle kierrokselle, kun Espanjan Carlos Gomez-Herrera (ATP 295) joutui luovuttamaan ottelun vain viiden ”geimin” jälkeen.

TEKSTI Riitta Närhi

Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media