Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Suomalaiselle miestriolle tiistaina tappiot

Aamulehti Tampere Openin ATP-haastajaturnauksessa oli tiistaina suomalaispäivä, kun kolmikko Ruusuvuori, Niklas-Salminen ja Heliövaara pelasi peräkkäin ensimmäisen kierroksen ottelunsa.

Emil Ruusuvuori
(ATP 436) kohtasi yhdeksän vuotta vanhemman ja kokeneemman Italian Roberto Marcoran (ATP 364), joka voitti ottelun 6-3, 6-4 tunnissa ja 25 minuutissa.

Viime vuonna Ruusuvuori pelasi vain kolme turnausta massalla, tänä vuonna niitä on nyt ollut kuusi. Ensimmäistä vuottaan ammattilaisena pelaava Ruusuvuori on vasta matkalla kaikkien alustojen pelaajaksi. Tampereen jälkeen hän suuntaakin kovien kenttien turnauksiin.
Ruusuvuoren syöttö ei tiistaina sujunut ja kaksoisvirheitä tuli peräti 10.  Hän rystylyöntinsä on kämmentä varmempi ja Marcora painostikin Ruusuvuoren kämmentä.
-Hänen pelitapansa oli tiedossa, mutta hän vaan oli meistä kahdesta selvästi vahvempi ja parempi massalla, totesi Ruusuvuori rauhallisesti.

Patrik Niklas-Salminen kohtasi toisen vasurin, Venäjä Ivan Gakhovin, joka nousi pääsarjaan karsinnoista.
Gakhov vei ensimmäisen erän 6-2, mutta toista Niklas-Salminen piti tasaisena ja erä eteni 6-6:een ja tie-breakiin. Niklas-Salminen johti sitä parhaillaan 5-4, mutta seuraavat kaksi pistettä päättyivät siihen, että pallo putosi verkkonauhan kautta suomalaisen kenttäpuoliskolle. Gakhov päätti tie-breakin 7-5:een lyömällä iskulyönnin Niklas-Salmisen tavoittamattomiin.

- Niin, muutamasta sentistä oli kiinni, että olisin vienyt ottelun kolmanteen erään, harmitteli Niklas-Salminen. – Aloitin ottelun hyvin, mutta sitten kiirehdin liikaa, pyrin nopeisiin ratkaisuihin ja tuli virheitä.
Toisessa erässä pelasin rauhallisemmin, löysin pelini ja sain syötöillä ”ilmaisia” pisteitä.
-Gakhov oli vahva takarajalta ja molemmilta puolin. Pakko oli yrittää rohkeasti hakea paikkaa, josta iskeä. En pelannut siinä mielessä ”väärin”.
Niklas-Salminen on vielä mukana nelinpelissä Harri Heliövaaran kanssa.

Harri Heliövaara (ATP 347) kohtasi kisan seitsemänneksi sijoitetun Ranskan Antoine Hoangin (ATP 220), joka vei ensimmäisen erän puolessa tunnissa 6-0. Heliövaaran nousu alkoi toisessa erässä 1-5 tappioasemasta, mutta erävoittoon asti nousu ei riittänyt.  Nuori ranskalainen vei erän 6-4.
-Hoangilla on erittäin hyvä rysty ja hän sai hyvin lyönteihin pituutta, analysoi Heliövaara. – Valitettavasti minulta puuttui tänään terävyys ja sitä olisi tarvittu, sillä oli vaikeaa lukea, mihin hän lyö. Syöttökin olisi voinut mennä paremmin. Yhtä lukuunottamatta kaikissa syötöissäni oli kuitenkin pitopallo.

Teksti Riitta Närhi


Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media