Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Suomalaistytöt torstaina toisella kierroksella

Liisa Vehviläinen, 17, kohtaa naisten kaksinpelin toisella kierroksella venäläisen Anna Ukolovan, 19.
Ukolova (WTA  950) oli kesäkuun alussa Knokken 15.000$-kisan kaksinpelin välierissä ja voitti nelinpelin, mikä on hänen uransa paras saavutus.

Liisa on edennyt nyt toisen kerran ITF-turnauksen toiselle kierrokselle; ensimmäisen kerran se tapahtui Karlskonassa maaliskuussa. Tampereen turnauksen saldoaan hän on parantanut vuosi vuodelta: vuonna 2016 hän hävisi karsintojen ensimmäisellä kierroksella, viime vuonna selvitti karsinnat, mutta kohtasi pääsarjan ensimmäisellä kierroksella kisan tulevalle voittajalle, tsekki Monika Kilnarovalle. Tänä vuonna hän sai villin kortin pääsarjaan voitettuaan alkukesästä Kaarinan Finnish Tourin naisten kaksinpelin.
Vehviläinen ja Ukolova kohtaavat nyt ensimmäisen kerran.

Ella Haavisto, 16 saa vastaansa kisan kolmossijoitetun ja Paraguayn kolmosen, WTA-rankingissä sijalla 614 olevan Camila Giangreco Campizin, 21. Kummaltakaan voitto ensimmäisellä kierroksella ei tullut helposti; Haavisto tahkosi 3h 3min Venäjän Sofia Dmitrievan  ja Giangreco Campiz villillä kortilla mukaan päässeen Viron Katriin Saarin kanssa niin ikään kolme erää ja kolme tuntia.

Ellalle tuossa ei ollut mitään uutta, sillä myös viime vuonna Tampereen turnauksen avaus kesti kolmisen tuntia ja vaati kolme erää. Silloin tosin tuli tappio. Nyt Haavisto on ensimmäisen kerran naisten ITF-kisan toisella kierroksella.  
Giangreco Campiz sen sijaan on jo voittanut kaksi naisten ITF-kisaa, vuonna 2012 Luquessa ja 2017 Encarnacionissa, molemmat hänen kotimaassaan. ITF-nelinpeliturnauksia hän on voittanut jo 16.

Oona Orpana, 17, saa vastaansa 11 vuotta häntä vanhemman Ruotsin Marina Yudanovin (WTA 632), joka on kisan nelossijoitettu.
Oona voitti keskiviikkona avausottelussaan ikätoverinsa Kanadan Maria Tanasescun ja Yudanov tiistaina Venäjän Elina Vikhrianovan vain kaksi peliä menettäen.

Kahdeksan vuoden tauon ammattilaistenniksessä pitänyt Yudanov voitti kuukausi sitten Alkmaarissa Hollannissa ITF-turnauksen kaksin- ja nelinpelin ja oli viikkoa ennen Tamperetta Amstelveen ITF-kisan välierissä.
Orpanalla on ollut rikkinäinen kevät ja kesä. Hän kaatui helmikuussa Turkin kisassa harjoituksissa. Vasemman kyynärpään vamma oli niin paha, että se vaati avoleikkauksen, josta toipuminen vaati 12 viikkoa. Kun hän oli ehtinyt kuntoutua ja pääsi ITF:n junioritiimiin, saman käden ranteen sisäpuolinen jänne tulehtui.  Tämä on Oonan ensimmäinen kilpailu helmikuun jälkeen. Hän joutuu vielä jonkin aikaa lyömään rystyn yhdellä kädellä,  kuten luontaisesti Yudanovkin.
Tämä on kummankin ensimmäinen Aamulehti Tampere Open -turnaus.

Liisa Vehviläinen aloittaa suomalaisottelut torstaina klo 10, samalla kentällä jatkaa sitten Haavisto ja hänen jälkeensä Orpana.

Teksti Riitta Närhi

Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media