Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Oona Orpana puolivälieriin

Ensimmäinen naisten kansainvälinen kisa sitten helmikuun loukkaantumisen on edennyt Oona Orpanalta mainiosti. Torstaina hän eteni jo puolivälieriin voittamalla toisella kierroksella kisan neljänneksi sijoitetun ruotsalaisen Marina Yudanovin tiukan taistelun jälkeen 7-6(1), 6-4.

Orpana meni ensimmäisessä erässä 4-0 johtoon varttitunnissa ja eteni siitä 5-2:een, mutta 28-vuotias Yudanov keri Orpanan etumatkan vähävähältä umpeen ja tasoitti 5-5:een. Edettiin tie-breakiin, jota vei selvästi, ensin 5-0:aan ja siitä 7-1:een.
-Noin selvänumeroisesti en muista vieneeni tie-breakia, mutta kyllä koko erän voitto ratkaisi paljon, totesi Oona Orpana.

Yudanov meni toisessa erässä 2-0 johtoon, mutta Orpana otti etumatkan kiinni ja siitä edettiin 4-4:ää. Orpana onnistui seuraavassa pelissä murtamaan Yudanovin syötön ja eteni siitä erä- ja otteluvoittoon.
-Alussa hieman jännitti, mutta toisen erän pelasin todella hyvin, totesi Orpana.

Orpana kohtaa puolivälierissä Venäjän Anna Ukolovan, joka päivän ensimmäisessä ottelussa oli voittanut Liisa Vehviläisen. Ukolovan lyönnit menivät syvälle, mutta kyllä hän osasi myös taitavasti pakottaa Vehviläisen nousemaan verkolle stoppareillaan.
-Nyt piti pelata sellaista peliä, mitä en normaalisti pelaa, huokasi Vehviläinen 6-2, 6-3 tappion jälkeen.

Vehviläinen syötti hyvin ja ykköset menivät hyvin ruutuihin, mutta palautuksissa oli toivomisen varaa.
Peruslyönneillä oli taktisesti hyvä suunta, mutta ne menivät pienesti pitkäksi tai leveäksi. Toisen erän lopussa Liisalla oli useita breikkipalloja 2-4:ään, mutta pitkä ”geimi” meni lopulta Ukolovalle.

Liisa haki erän loppuun asti rohkeasti ratkaisuja.
-Oman kehityksen kannalta niitä vaan pitää yrittää. Tarkkuutta ja tasaisuutta on kuitenkin saatava lisää. Pelitaso heittelehtii vielä liikaa, listasi Vehviläinen.
Urheilulukion toiselle luokalle menevä Vehviläinen on reilun vuoden verran ollut ÅLK:ssa Turussa Ville Nygårdin valmennuksessa.

Vehviläisen jälkeen samalla kentällä pelasi Ella Haavisto, joka sai vastaansa kisan kolmossijoitetun Paraguayn Camila Giangreco Campizin. Tämä voitti suomalaisjuniorin puolessatoista tunnissa luvuin 6-1, 6-2.
-Oma pelini ei ollut tänään parasta mahdollista, ja vastustajakin pelasi todella fiksusti, antoi Ella Haavisto tunnustusta paraguaylaiselle.
-Tappiosta huolimatta olen tyytyväinen turnaukseen, sillä koin, että pystyin pelaamaan tällä tasolla. Oma pelini on kehittynyt mukavasti.

Teksti Riitta Närhi

Tulokset kaksinpelin toiselta kierrokselta
Francesca Jones Britannia (1) - Maria Toma Romani 61 62
Polina Bakhmutkina Venäjä (5) - Ana Lantigua de la Nuez Espanja (karsija) 63 75
Camila Giangreco Campiz Paraguay (3.) Ella Haavisto (villi kortti) 61 62
Elena Malygina Viro - Maileen Nuudi Viro (karsija) 62 60
Anna Ukolova Venäjä - Liisa Vehviläinen 62 63
Oona Orpana (villi kortti) - Marina Yudanov Ruotsi (4.) 76(1) 64
Ekaterina Shalimova Venäjä - Svetlana Iansitova Venäjä (karsija) 60 64
Bojana Marinkovic Serbia (2) - Alisa Axyanova Venäjä (karsija) 61 61
 


 


Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media