Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Entiset voittajat kohtaavat puolivälierissä

Aamulehti Tampere Openin miesten turnaus on edennyt puolivälieriin. Keskuskentällä perjantain ensimmäisessä ottelussa klo 15 kohtaavat kisan aiemmat turnausvoittajat, vuoden 2009 kisan Thiemo de Bakker Hollanista ja vuoden 2015 kisan Tristan Lamasine Ranskasta.

29-vuotias Thiemo de Bakker on parhaimmillaan ollut ATP-rankingissa sijalla 40 kahdeksan vuotta sitten. Tampereen turnausvoiton jälkeen elokuussa hän voitti kaksi ATP-haastajaturnausta peräkkäisinä viikkoina Espanjassa ja vielä viikkoa myöhemmin yhden Romaniassa.
De Bakker on ollut kaikki sen jälkeiset vuodet 300 parhaan joukossa, mutta viime vuoden lopussa  rankinginsä oli 370. Alkuvuodesta hän haki nousua ITF Futures-kisoista ja voitti yhden maaliskuussa Italiassa, kesäkuussa hän oli peräkkäisinä viikkoina ATP-haastajaturnauksen välierissä Bloisissa, Ranskassa ja sitten Milanossa. Tampereen kisaa edeltävällä viikolla tuli sitten voitto Scheveningenissä, Hollannissa ATP-haastajaturnauksessa.

Toisin kuin de Bakker, Tristan Lamasine (ATP 408) puolestaan ei ole voittanut Aamulehti Tampere Openin jälkeen yhtään turnausta. Tänä vuonna hän ollut kahdesti Ranskassa ATP-haastajakisan puolivälierissä, Quimperissä tammikuussa ja Bloisissa kesäkuussa.  Tampereen kisan hän joutui aloittamaan karsinnasta.

De Bakkerin ja Lamasinen jälkeen keskuskentällä on vastakkain kaksi sijoitettua, kutonen Hollanin Tallon Griekspoor ja nelonen, Argentiinan Marco Trungelliti.
Hollannin Tallon Griekspoor, 22 (ATP 233) ei ole vielä voittanut ensimmäistäkään ATP-haastajaturnausta, mutta ITF Futures-kisoja kuitenkin jo seitsemän vuosina 2016-17. Huhtikuussa Griekspoor oli Francavvillans ATP-haastajakisan välierissä.

Mutta ei 28-vuotiaalla Marco Trungellitilläkään, 28, (ATP 148) oli vielä kuin yksi ATP-haastajakisan voitto,  ja se on tämän vuoden huhtikuulta Barlettasta. Tuon kisan hän aloitti karsinnasta.
Iskussa Trungelliti kuitenkin on, sillä hän tuli Tampereelle Umagista, jossa hän eteni ATP250-kisan välieriin karsintojen kautta.  Sitä edeltävällä viikolla hän oli Perugiassa, Italissa ATP-haastajakisan puolivälierissä.

Ykköskentällä klo 15 aloittavat kolmossijoitettu Argentiina Juan Ignacio Londero ja seitsemäs, Ranskan Antoine Hoang.
Parin viikon päästä 25 vuotta täyttävä Juan Ignacio Londero saavutti toistaiseksi parhaan ATP-rankinginsä, 136, tämän viikon maanantaina. Hän voitti ensimmäisen ATP-haastajaturnauksensa viime huhtikuussa Meksiko Cityssä ja toisen tämän kuun alussa Marburgissa, Saksassa. Finaalissa kukistui tämän kisan ykkössijoitettu Hugo Dellien. Näin voittojen lisäksi hän on ollut kolmessa ATP-haastajakisan välierissä tänä vuonna.

Myös 22-vuotias Antoine Hoang on tällä viikolla uransa parhaassa ATP-rankingissä, sijalla 220. Hän on toistaiseksi voittanut neljä ITF Futures-kisaa, tuorein niistä tämän vuoden maaliskuulta. Tänä vuonna hän on ollut kahdesti ATP-haastajakisan välierissä, Rennesissä Ranskassa ja Francavillassa, Italiassa.

Kisan ykkössijoitettu Bolivian 25-vuotias Hugo Dellien (ATP 106), joka on tällä viikolla uransa parhaassa rankingissa, oli toisella kierroksella liemessä hollantilaiskarsija Jelle Selsin kanssa, mutta selvitti tiensä puolivälieriin.
Dellien on kovassa nousussa; hän on voittanut tänä vuonna jo kolme ATP-haastajaturnausta, USAssa Sarasotassa ja Savannahissa sekä Vicenzassa, Italiassa. Heinäkuun alussa hän oli Marburgin ATP-haastajaturnauksen loppuottelussa, jossa hävisi Argentiinan Juan Ignacio Londerolle kolmessa erässä. Seuraavalla viikolla Braunschweigin ATP-haastajakisassa hän eteni puolivälieriin.

Dellien kohtaa ykköskentän toisessa ottelussa vitossijoitetun Puolan 22-vuotiaan Kamil Majchrzakin  (ATP 203), joka hakee vielä uransa ensimmäistä ATP-haastajatason voittoa. Huhtikuussa hän oli jo Anningissa, Kiinassa välierissä, samoin toukokuussa Heilbronnissa.

Teksti Riitta Närhi Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media