Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Tallon Griekspoor miesten kaksinpelin voittajaksi

   Hollannin Tallon Griekspoor, 22,  otti uransa ensimmäisen ATP-haastajaturnauksen voiton Aamulehti Tampere Openin, 50.000$+H -kisassa sunnuntaina kukistaessaan tunnissa ja 54 minuutissa Argentiina Juan Ignacio Londeron, 24, loppuottelussa luvuin 6-3, 2-6, 6-3.

Kolmossijoitettu Londero (ATP 136) lähti hienoisena ennakkosuosikkina finaalin, sillä hänellä on ollut hyvä vuosi: hän on voittanut  kaksi ATP-haastajatason kisaa, Meksiko Cityssä huhtikuussa ja Marburgissa heinäkuun alussa. Kesäkuussa Bloisin ATP-haastajaturnauksen puolivälierissä hän hävisi Scott Griekspoorille, Tampereen finalisti Tallonin viittä vuotta vanhemmalle veljelle kolmessa erässä.

Kuudenneksi sijoitettu Greikspoor (ATP 223) puolestaan pelasi ennen Tamperetta viimeksi Ranskan avointen kaksinpelin karsinnassa toukokuun lopussa. Sen jälkeen hänellä on ollut mm. olkapäätulehdus ja takareisirevähdys. Ne pitivät hänet poissa kilpakentiltä reilut kuusi viikkoa.

-En osannut odottaa mitään erityistä menestystä täällä, mutta syötin hyvin koko viikon ja pelit alkoivat sujua, totesi Griekspoor.
Hän ei ennen loppuottelua hävinnyt turnauksessa yhtään erää, mutta erän häneltä finaalissa vienyt Londero olikin kova vastus.
-Hän pelaa aivan täysillä jokaisesta pisteestä, sanoi Griekspoor. – Toisen erän lopussa ja kolmannen alussa hän pelasi erityisen hyvin, hänellä oli se ns. momentum, mutta 3-3 tilanteessa sain murron aikaiseksi ja sen myötä vein ratkaisevan erän.

Seuraavaksi Griekspoor kisaa Espanjassa kovilla kentillä, jo heti ensi viikolla.
-Kovat kentät ovat suosikkialustani, sanoi Griekspoor. – Suomessa viihdyn erittäin hyvin, olen pelannut täällä ITF Futuresissa. Tulen tänne mielelläni, pelaamaan vaikka massallakin.

Tallon Griekspoor on Aamulehti Tampere Openin kolmas hollantilaisvoittaja; Thiemo de Bakker voitti kisan 2009 ja Jesse Huta Galung vuonna 2013.

AAMULEHTI TAMPERE OPEN
ATP-haastajaturnaus 50.000$+H
Kaksinpelin loppuottelu
Tallon Griekspoor Hollanti – Juan Ignacio Londero Argentiina 6-3, 2-6, 6-3

Teksti Riitta Närhi


Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media