Lippuja Tampere Openiin on saatavilla edullisesti nyt Ticketmasterilta. Osta liput tästä!

Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
20.–26.7.2020

← Uutiset

Tampere Openin alkuun kolme viikkoa


Miesten ATP-haastajaturnaus, Tampere Open, pelataan nyt jo 38. kerran Tampereella 22.-28.7.2019. Turnauksen kokonaispalkintosumma on 50.000$. Järjestäjä maksaa myös pelaajien majoituksen.
Tampere Openiin on jo vuodesta 2007 kuulunut myös naisten turnaus, joka on ITF-kilpailusarjaa ja palkintoarvoltaan 15.000$. Turnaus järjestetään nyt 13. kerran.

Kansainväliset järjestöt ITF ja ATP muuttivat kilpailujen rakennetta tämän vuoden alusta ja niinpä Tampere Openin ATP-haastajaturnauksen pääsarjan koko on muuttunut 32 pelaajasta 48 pelaajaan. Karsintaan otetaan vain neljä pelaajaa.
Suoraan pääsarjaan pääsee ilmoittautuneista 35 parasta ATP-rankingin omaavaa ja viisi parasta ITF-rankingin mukaan. Villejä kortteja on viisi, karsinnasta pääsee kaksi pelaajaa ja yksi paikka on vielä ns. Special Exempts -pelaajalle.
Isomman kaavion vuoksi otteluitakin on luonnollista entistä enemmän.
-Kaksinpelin ensimmäisen kierroksen otteluita pelataan maanantaina ja tiistaina. Maanantaina ohjelmassa on jo 14 ottelua, 12 pääsarjaa ja kaksi karsintaottelua, joten suomalaispelaajia nähdään tositoimissa molempina päivinä, tähdentää Paloheimo.
Ilmoittautuminen päättyi 1.7. ja sen mukaan alin pääsarjaan päässyt on ATP-rankingissa sijalla 366 ja alin ITF-rankingissa sijalla 31. Suomalaisista pääsarjaan pääsee suoraan ATP-rankinginsa perusteella Emil Ruusuvuori (ATP 300), joka voitti pari viikkoa sitten Uzbekistanissa ensimmäisen ATP-haastajakisansa.
Myös viimevuotisen kisavoittaja Hollannin Tallon Griekspoor on ilmoittautunut, samoin kovassa nousussa olevat ruotsalaiset Ymerin veljekset Elias (ATP 118) ja Mikael (ATP 122).
-Hieno juttu, että Ymerit, jotka ovat Ruotsin miesten ykkönen  ja kakkonen, ovat tulossa kisaan mukaan, samoin Viron ykkönen, Jürgen Zopp (ATP 245), toteaa kilpailunjohtaja Veli Paloheimo.
 -Vielä viime vuonna Emil Ruusuvuori tarvitsi pääsarjaan villin kortin, nyt hän on kisassa suoraan ja ura etenee mukavasti.
-Kisaan on ilmoittautunut pelaajia peräti 24 maasta, mm, kahdeksan pelaajaa Etelä-Amerikasta. Laajin maakirjo muistini mukaan, sanoo Veli Paloheimo.

Villit kortit

Viidestä villistä kortista kilpailunjohtaja Veli Paloheimo on myöntänyt tähän mennessä kaksi, toisen juniorien Orange Bowl -turnauksen viime vuoden lopussa voittaneelle Otto Virtaselle ja toisen tamperelaislähtöiselle Patrik Niklas-Salmiselle.  Kolmen muun villin kortin saajan Paloheimo ilmoittaa myöhemmin.

Naisten ITF-turnauksen ilmoittautuminen päättyy 4.7. Pääsarjan kaavion koko on 32 ja karsinnan 24.
Naisten turnaus pelataan Tampereen Tenniskeskuksen sisäkentillä, koska ATP-haastajaturnauksen isompi kaavio täyttää kaikki keskuksen ulkokentät.
Naisten ilmoittautuneisiin ja villeihin kortteihin palataan myöhemmin.

---

Katso miesten pelaajalista tästä

Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media