Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Eero Vasa toiselle kierrokselle


Maanantai-illan päätteeksi ÅLK:n 22-vuotias Eero Vasa (ei ATP-rankingia) otti komean Tampere Openin kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella kukistamalla viisi vuotta vanhemman Romanian Dragos Diman (ATP 326) suoraan kahdessa erässä 64 64.
Miehet eivät ole kohdanneet aiemmin, mutta pari yhteistä tekijää heillä silti oli. Kumpikin on opiskellut Cornellissa, yhdysvaltalaisessa Ivy League -yliopistossa. Dima opiskeli kuusi vuotta sitten Cornellissa vain puoli vuotta ja palasi sitten Romaniaan. Vasalle viime lukuvuosi oli hänen ensimmäisensä.
”Meitä kumpaakin on valmentanut sama romanialaisvalmentaja, Silviu Tanasoiu. Hän lähetti minulle viestiä, jossa kertoi, mitä minulla on edessä tässä ottelussa.”
Vasa sairasteli USAssa koko viime syksyn ja oli vuoden vaihteessa loukkaantunut, mutta kevät meni jo paremmin ja peli tuntuu nyt hyvältä. Ja syytä olikin, sillä Dima-ottelussa oli kova tempo.
Vasa johti jo toista erää 4-1, mutta Dima tasoitti 4-4:ään. Vasa luotti kuitenkin oman peliinsä, sai aikaan murron ja piti vielä oman syöttönsä.
”Sairastelusta ja loukkaantumisista toivuttuani voin sanoa, että olen noussut vaikeuksista voittoon”, totesi Vasa ottelun jälkeen. ”Nyt voin luottaa itseeni.
Siitä on varmasti apua, sillä toisen kierroksen vastus ei ole ihan helppo: kakkossijoitettu Ruotsin Elias Ymer (ATP 116).

Roni Rikkosen avausvastus oli Norjan Viktor Durasovic (ATP 357). Tamperelainen vei ensimmäisen erän 6-2.
”Hän taisi olla hieman jännittynyt, itse puolestani pelasin paineettomasti. Päätin painaa kovaa päälle ja katsoa, mihin se riittää” totesi Roni.
Toisessa erässä Durasovic paransi peliään ja vei sen 7-5. Kolmannessa Rikkosen puhti ei enää riittänyt ja norjalainen vei sen puhtaasti 6-0.
”Kolmannessa erässä hänen pomminsa alkoivat pudota rajojen sisälle ja itseäni alkoi ottelu jo fyysisesti painaa”, myös Roni. ”Silti olen tyytyväinen ensimmäiseen ATP-haastajaturnauksen pääsarjaotteluuni”.
 Norjalainen saa vastaansa keskiviikkona toisella kierroksella Emil Ruusuvuoren.

Vaikka Suomen tenniksen suurlupaus Otto Virtanen joutui loukkaantumisen vuoksi jättämään Tampere Openin väliin, nähtiin kisassa kuitenkin Virtanen, Oton isoveli Panu, 23. Tämä aloitti ensimmäisen kierroksen ottelunsa hyvin, mutta ensimmäisessä erässä edettiin tie-breakiin, jonka Virtasta vuotta vanhempi Saksan Benjamin Hassan (ATP 300) voitti 7-3.  Toisessa erässä Hassan meni menojaan ja erä kirjattiin hänelle 6-1.

Tiistaina pelataan vielä ensimmäisen kierroksen otteluita. Klo 16 Harri Heliövaara (ATP 466) kohtaa Venäjän Ivan Nedelkon (ATP 543) ja sen jälkeen, aikaisintaan klo 18 Patrik Niklas-Salminen (ATP 668) saa vastaansa Italian Alessandro Began (ATP 350).
Päivän ohjelmassa on myös nelinpelejä, joissa nähdään suomalaisparit Patrick Kaukovalta/Eero Vasa klo 14ja Roni Rikkonen/Ilari Vesanen Niklas-Salmisen kaksinpelin jälkeen. 

Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media