Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Palo tennikseen ei sammunut Heliövaaralta

Harri Heliövaara koki harmittavan tappion Tampere Openin ATP-haastajaturnauksen kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella tiistaina. Hän kohtasi Venäjän Ivan Nedelkon, joka voitti tunnin ja 50 minuutin kestäneen ottelun 6-4, 3-6, 6-1.

”Puolitoista erää minulla oli aika raskas jalka. Oli hyvää ajatusta siitä, mitä piti tehdä, mutta en kunnolla ehtinyt hyviin lyöntiasentoihin enkä yksinkertaisesti päässyt käsiksi oikeanlaiseen tekemiseen”, harmitteli Harri. ”Toisen erän loppu oli jo paljon parempaa, mutta heti kolmannen erän alkuun minulta tuli huono syöttövuoro ja sitten hän onnistui murroissa.”

Nedelko pelasi fiksusti, pommitti Harrin kämmentä ja löi jälkeen korkeampia palloja, jotka olivat Harrille vaikeampia.
He olivat kohdanneet vain kerran aikaisemmin tennisliigassa, 12.1. tänä vuonna sisällä, kun Harri edusti Sata-Tennistä ja pietarilainen Nedelko Smash-Kotkaa. Harri voitti ottelun tuolloin 6-4, 3-6 10-2.

Uralla pitkä tauko

Heliövaara piti ammattilaistenniksessä pitkän, 4,5 vuotta, kestäneen tauon. Sinä aikana hän saattoi opintonsa päätökseen, valmistui tuotantotaloudesta DI:ksi ja teki töitä.
”Lopettamispäätös tuli, kun oli kaikenlaista vaivaa ja motivaatiokin oli hukassa.”
Valmistuttuaan hän meni alansa töihin, mutta into palata tenniksen kilpakentille syttyi, kun häntä kysyttiin Davis Cup -joukkueeseen.
”Juuri silloin oli pula miehistössä. Osuin siihen saumaan, paluu onnistui ja nyt olen tyytyväinen, että tulin takaisin.”

Pitkähkö tauko näkyy hänen mukaansa siinä, että se nuori Harri, joka oli parhaimmillaan ATP-rankingissa sijalla 194 (19.12.2011) liikkui paremmin ja ehti palloihin paremmin kuin nyt, mutta nyky Harri pystyy pelaamaan monipuolisemmin kuin ennen.
30-vuotias Heliövaara on tälle tennisuransa kakkosvaiheelle antanut aikaa Tokion olympiakisoihin asti, jonne hän toivoo pääsevänsä Suomen edustajana nelinpeliin.
”En ole vielä miettinyt, mitä teen sen jälkeen, riippumatta siitä onnistunko siis pääsemään Tokioon vai en. Vaihtoehdot ovat jatkaa tennisuraa tai hakea koulutustani vastaavia töitä. Uskon, että niitä kyllä löydän.”

Ammattilaistourilla Harri tapasi harvoin pelaajia, joilla oli akateeminen tutkinto, mutta kansallisella tasolla heistä ei ole puutetta. Kun Harri kävi kesäkuun lopussa voittamassa miesten kaksin- ja nelinpelin Suomen mestaruudet ulkokentillä Oulussa, tämäkin nähtiin:
”Yhdessä nelinpelin alkukierroksen ottelussa meitä oli kolme tuotantotalouden ”dippiä” kentällä. Ne kaksi muuta olivat oululaiset Kimmo Alaniska ja Lauri Antila.”

Vaikka kaksinpelit Tampere Openissa päättyivätkin, näemme viime sunnuntaina Amersfootissa, Hollannissa ATP-haastajaturnauksen nelinpelin yhdessä Emil Ruusuvuoren kanssa voittaneen Heliövaaran nelinpelissä parinaan Patrik Niklas-Salminen heti keskiviikkona. Parilla on vastassa kolmossijoitetut italialaiset Andrea Pellegrino ja Andrea Vavassori.
 

Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media