Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Niklas-Salminen järjesti huiman trillerin

Mikä jännitysnäytelmä nähtiinkään tiistai-illassa Tampere Openin kaksinpelin ensimmäisen kierroksen ottelussa, jossa Patrik Niklas-Salminen otti lopulta komean voiton Italian Alessandro Begasta luvuin 4-6, 7-6(5) 7-6(4).
Aika ajoin voittoon pääseminen ei tosin näyttänyt todennäköiseltä.

”Kaikki kolme erää alkoivat minulta huonosti. Tein helppoja virheitä ja Bega pääsi murroilla johtoon. Sitten jouduin kuromaan eroa tasoihin, jotta edes pääsisin taistelemaan erävoitoista”, huokasi Patrik kaksi tuntia ja 35 minuuttia kestäneen urakkansa jälkeen.
Taistelu jatkui toisessa ja kolmannessa erässä aina tie-breakiin asti.

”Bega yritti lyödä mahdollisimman paljon rystyltään mun kämmenelle ja minä puolestani koetin olla antamatta siihen mahdollisuuksia.”
 Italialaisella oli kokemusta siitä, mikä taktiikka puree Niklas-Salmiseen, sillä he olivat kohdanneet tätä ennen kahdesti, ja ne ottelut Bega oli voittanut.
”Hänen voittonsa tulivat kovilla alustoilla. Nyt oltiin massalla ja lähdin siitä, että tämä on nyt eri peli.”

Niklas-Salminen totesi, että on tämänkaltaisia otteluita urallaan pelannut vain muutamia ja yleensä ne hävinnyt.
”Ei ollut helppo ottelu, mutta kyllä oli hienoa se voittaa”.

Niklas-Salmisen urakka jatkuu heti keskiviikkona, jolloin hän kohtaa jälleen italialaisen, Matteo Violan, joka on 13.sijoitettu. He ovat kohdanneet aiemmin kerran ja sen ottelun Niklas-Salminen voitti.

”Viola on samantapainen pelaaja kuin Bega. Liikkuu hyvin”, totesi Patrik.
Ottelu pelataan Tampereen Tenniskeskuksessa aikaisintaan klo 16. Sen jälkeen keskuskentällä on Emil Ruusuvuoren ja Norjan Viktor Durasovicin ottelu ja sitten Niklas-Salminen pelaa Harri Heliövaaran kanssa vielä nelinpelin. 
 


Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media