Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Menestystä nelinpelissä

Suomalaiset ovat menestyneet mainiosti maailmalla, Henri Kontinen ATP Tourilla, Emil Ruusuvuori ja  Harri Heliövaara ATP-haastajaturnauksissa ja ITF Futures -kisoissa, joista Patrik Niklas-Salminen kerännyt turnausvoittoja.
Tampere Openin ATP-haastajakisan nelinpeleissä on mielenkiintoista seurattavaa.  Kolmesta suomalaisparista kaksi ehti antaa näyttönsä jo tiistaina, kolmas tekee sen keskiviikkona.

Eero Vasa otti komean voiton kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella ja hyvä meininki jatkui nelinpelissä, jossa parina on Patrick Kaukovalta.  Ranskalaispari Sadio Doumbia/Fabien Reboul kukistui 63 64.
Yhdysvaltojen yliopistotennissarjoissa nelinpeleillä on iso merkitys ja se näkyy myös tämän parin pelissä. Kaukovalta on University of Alabaman ja Vasa Cornell Universityn joukkueessa.
”Olemme kumpikin saaneet hyvää kokemusta nelinpelissä ja kehitytty paljon”, totesi Kaukovalta. ”Etenkin taktista osaamista on tullut lisää.
Voitto ranskalaisparista tuli nopeasti.
”Pelasimme aggressiivisesti ja se toi tulosta”, sanoi Vasa.
Pari odottaa mielenkiinnolla, kuinka käy tänään ottelussa Harri Heliövaara/Patrik Niklas-SalminenAndrea Pellegrino/Andrea Vavassori. Sen ottelun voittajapari on heidän tuleva vastustajansa puolivälierissä.

Myös Ilari Vesaselle nelinpeliosaamista on karttunut Yhdysvalloissa, jossa hän opiskelee tennisstipendillä University of West Alabamassa. Tampere Openissa hänen nelinpeliparinaan oli TaTS:n Roni Rikkonen, joka käy vielä Sammon keskuslukiota Tampereella.
Pari kohtasi ensimmäisellä kierroksella venäläiset Ivan Nedelkon ja Alexander Zhurbinin. Ottelu oli kaksijakoinen, jota venäläiskaksikko kuvasi näin:
”Ensimmäisessä erässä emme voineet tehdä mitään, kun suomalaiset syöttivät läpisyöttöjä toisensa jälkeen. Toisessa erässä meidän ei tarvinnut tehdä mitään, kun suomalaiset syöttivät tuplia toisensa jälkeen.”
Ihan näin yksioikoisesti ottelu ei mennyt, mutta näin kertoivat erälukemat: Rikkonen/Vesanen-pari  voitti ensimmäisen erän 6-2, venäläiset toisen 6-1. Ottelutie-break voiton sitten ratkaisi Nedelkolle ja Zhurbinille 10-5.

Keskiviikkona Harri Heliövaara ja Patrick Niklas-Salminen aloittavat kisan kohtaamalla italialaiset Andrea Pellegrinon ja Andrea Vavassorin, jotka ovat kolmossijoitettuja. Ottelu pelataan keskiviikkoiltana Emil Ruusuvuoren kaksinpelin jälkeen. Se alkaa aikaisintaan klo 17.30.
Heliövaaralla ja Niklas-Salmisella on takanaan monta turnausta parina ja voittoja vuodesta 2017 lähtien. Kaksi ITF Futures -kisoista Virosta, vuodelta 2018 voitot Israelista ja Sveitsistä sekä kaksi Kiinasta.

Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media