Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Niklas-Salminen kolmannelle kierrokselle

Patrik Niklas-Salminen (ATP 668) riemastutti kotiyleisönsä Tampere Openissa ottamalla toisen voiton 50.000$ ATP-haastajaturnauksessa. Hän kohtasi jälleen italialaispelaajan, 32-vuotiaan Matteo Violan (ATP 243), kuten tiistaina Alessandro Began, ja voitti ottelun jälleen kolmessa erässä.
Kummassakin ottelussa Niklas-Salminen hävisi ensimmäisen erän ja taisteli sitten kahden erän voittoon. Keskiviikkona hänen voittolukemansa olivat 1-6, 6-4, 6-1.
Miehet olivat kohdanneet kerran aiemmin, vuonna 2017 elokuussa Helsingissä HVS:n ITF Futures -kilpailun ensimmäisellä kierroksella, ja silloinkin ottelun voitti Niklas-Salminen.

Vastassa nuorempi Ymer

Kolmannella kierroksella Niklas-Salminen kohtaa kolmossijoitetun Ruotsin Mikael Ymerin (ATP 125). Heidän kahdesta aiemmista keskinäisistä otteluistaan on kulunut jo vuosia. 2014 he kohtasivat Meksikossa juniorien ITF-turnauksessa massalla ja vuonna 2015 juniorien Wimbledonin turnauksen välierissä ruohokentällä. Kummankin ottelun voitti Ymer.
”Sen verran aikaa on kulunut noista, että on ihan mukava päästä mittaamaan tuon tasoista pelaajaa vastaa omaa taitoaan. Pääsee näkemään, missä mennään”, totesi Niklas-Salminen. ”Ja hienoa, että saan nyt pelata kotiyleisön edessä.  Siitä on toivottavasti apua.”

Niklas-Salmisen keskiviikon urakka ei voittoon Violasta suinkaan päättynyt, vaan Emil Ruusuvuoren ottelun jälkeen hän ja Harri Heliövaara kohtaavat, kuinka ollakaan, italialaiset kolmossijoitetut Andrea Pellegrinon ja Andrea Vavassori.

Vasa ja Elias Ymer

Ennen Niklas-Salmisen ja Violan ottelua Tampereen Tenniskeskuksen keskuskentällä nähtiin Eero Vasan ja  Elias Ymerin (ATP 116) toisen kierroksen ottelu. Kisan kakkossijoitettu, Ymerin veljeksistä vanhempi, takoi taululle tylyt 6-1, 6-0 lukemat.
”Hieman olisin voinut lukemia parantaa, jos olisin onnistunut joissain kahdestatoista murtopallosta ottelussa”, harmitteli Vasa.
Hänen vastustajansa vahvisti omissa kommenteissaan saman.
”Oli paljon vaikeampi ottelu kuin mitä numerot kertovat”, totesi Elias Ymer. ”Hänellä oli tuollainen määrä murtomahdollisuuksia. Se yllätti.”
”Ymerin peli ei näytä ihmeelliseltä, mutta siinä ei ole heikkouksia. En päässyt pelaamaan yhtään omaa peliäni enkä saanut syötöillä mitään”, totesi Vasa.
Ymer oli toiseksi korkeimmalla ATP-rankingissa ollut pelaaja, jonka Vasa on kohdannut. Davis Cupissa Georgia-ottelussa 2017 Nikoloz Vasilashvili oli tuolloin sijalla 89. Hän voitti Vasan neljässä erässä.
Vasa on mukana vielä Tampere Openin nelinpelissä parinaan Patrick Kaukovalta.

Tampere Open
50.000$ ATP-haastajaturnaus
Kaksinpeli
2.kierrosta: Patrik Niklas-Salminen – Matteo Viola Italia 1-6, 6-4, 6-1, Elias Ymer – Eero Vasa 6-1, 6-0

Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media