Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Suomalaiset vastaan Ymerit


Tampere Openin kolmannen kierroksen iltaotteluissa nähtiin kaksi mielenkiintoista ottelua, joissa ruotsalaiset veljekset Elias ja Mikael Ymer kohtasivat Suomen tenniskärkeen kuuluvat Emil Ruusuvuoren ja Patrik Niklas-Salmisen.

Kakkossijoitettu Elias Ymerin ja Ruusuvuoren kolmieräinen ottelu kesti kaksi tuntia ja 11 minuuttia ja sen loppunumerot olivat 6-2, 4-6, 6-3 Ymerin hyväksi.
Kolmannen erän parissa viimeisessä pelissä Ruusuvuori ei pystynyt täysipainoiseen esitykseen, sillä reiden yläosassa meinasi krampata, kuten hän itse kuvaili ottelun jälkeen, ja se teki liikkumisen hankalaksi.
”Koskaan ennen minulla ei ole ollut kramppia ja se oli todella ilkeä fiilis”, kertoi Ruusuvuori
Ottelu oli fyysisesti rankka, sillä Ymer liikkuu hyvin ja ehtii hyvin palloihin.
”Kaikki tuli takaisin, ja hän ’rankaisi’ heti, jos lyönti jäi lyhyeksi. Ei sieltä mitään hirveitä pommeja tullut, mutta hän osaa tilanteet ja osaa toimia niiden mukaan. Oli pakko tehdä omaan peliin muutoksia, että pysyin pelissä mukana. Aloin pelata aggressiivisemmin ja se toimi hyvin”, kuvaili Ruusuvuori.
Tappiosta huolimatta Ruusuvuori oli tyytyväinen siihen, että hän kovilla ja nopeilla alustoilla parhaiten viihtyvänä pystyi massallakin haastamaan Ymerin tasoisia pelaajia.
”Pelasin nyt kolmatta viikkoa perättäin kisaa. On pystyttävä pelaamaan useampia viikkoja kisoja putkeen”, arvioi Ruusuvuori.
Hänellä on jäljellä vielä kaksi ATP-haastajaturnausta massalla, Saksassa ja Italiassa, ennen kuin hän siirtyy koville kentille.

Patrik Niklas-Salminen taisteli kolme erää ja 2 tuntia 7 minuuttia Tampere Openin kaksinpelin kolmanneksi sijoitetun Ruotsin Mikael Ymerin (ATP 126) kanssa.  Tämä voitti kolmannen kierroksen ottelun 6-4, 4-6, 6-3.
”Korkeimmalle rankattu pelaaja, jonka koskaan olen kohdannut”, totesi Niklas-Salminen. ”Totta kai tappio harmittaa, mutta kyllä nämä kolme pelaamaani kaksinpeliä Tampereella ovat paras peliäni tällä kaudella.
”Marginaalit ovat todella pienet näissä otteluissa. Ja kaikki mahdollisuudet on käytettävä hyväksi”.
Niklas-Salmisen osalta ottelut eivät suinkaan päättyneet Ymer-tappioon, vaan perjantaina hän kohtaa Harri Heliövaaran kanssa nelinpelin puolivälierissä Patrick Kaukovallan ja Eero Vasan.
”Keskiviikoiltana voitimme kolmossijoitetut hyvällä pelillä. Dubbelikisassa on hyvä jatkaa.”


Tampere Open
ATP-haastajaturnaus
Kolmatta kierrosta
Elias Ymer Ruotsi – Emil Ruusuvuori 6-2, 4-6, 6-3, Mikael Ymer Ruotsi – Patrik Niklas-Salminen 6-4 4-6, 6-3

Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media