Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Miesten välieräennakot

Tampere Openin miesten välierissä pelataan lauantaina ottelut Pedro Sousa – Tallon Griekspoor ja Mikael Ymer – Blaz Rola – tässä järjestyksessä. Kaksinpelejä edeltää nelinpelin välierä Harri Heliövaara/Patrik Niklas-Salminen – Sander Arends/David Pel.

Ykkössijoitettu Portugalin  Pedro Sousalle, ATP 113 (30v) tämä on hänen neljäs perättäinen Tampere Open -kisansa. Ensimmäisenä vuonna, 2016, hän eteni välieriin asti, jossa hävisi kisan lopulliselle voittajalle, Belgian Kimmer Coppejansille kolmessa erässä. Seuraavana vuonna hän oli loppuottelussa, mutta koki tappion Ranskan Calvin Hemerylle kahdessa erässä.
Viime vuonna menestys jäi Tampereella heikoksi, tappio tuli avausottelussa Ranskan Elliot Benchetritille 63 62, mutta muuten meni hyvin. Hän voitti ATP-haastajaturnaukset toukokuussa Bragassa, Portugalissa ja elokuussa Pullachissa, Saksassa (150.000$+H). Näiden lisäksi hän oli kolmessa haastajaturnauksen loppuottelussa. 
 
Tänä vuonna hänellä on jo yksi ATP-haastajaturnauksen voitto Bloisissa, Ranskassa kuukausi sitten. Finaalissa kukistui Kimmer Coppejans kolmessa erässä.  
Tampere Openissa Sousa on toistaiseksi menettänyt yhden erän, avausottelussaan toisella kierroksella venäläiskarsija Alexander Zhurbinille, mutta sitten voitot Venäjän Ivan Nedelkosta ja seitsemänneksi sijoitetusta Argentiinan Federico Coriasta tulivat suoraan kahdessa erässä.

Sousa kohtaa välierissä Tampere Openin viimevuotisen voittajan, Hollannin Tallon Griekspoorin, ATP 191 (23v). Griekspoor oli Tampereella ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin hän eteni puolivälieriin, mutta voitti heti ensimmäisellä kierroksella edellisvuoden voittajan, Kimmer Copperjansin. Viime vuonna hän voitti Tampere Openin, jossa hän eteni loppuotteluun erääkään menettämättä. Finaalissa Argentiina Juan Ignacio Londeron onnistui viedä Griekspoorilta erä.

Tampereen kisavoittonsa jälkeen hän ei viime vuonna edennyt loppuvuodesta puolivälieriä pidemmälle, mutta on tämä vuonna ollut ATP-haastajaturnauksessa välierissä tammikuussa Koblenzissa kovilla kentillä ja huhtikuussa Murciassa massalla.
Griekspoor voitti Murciassa toisella kierroksella Sousan 75 76(6). Miehet ovat kohdanneet tätä ennen kahdesti Alphenin ATP-haastajakisassa Hollannissa, vuonna 2016 kohtaamisen voitti Sousa, vuonna 2017 Griekspoor.

Kolmossijoitettu Ruotsin Mikael Ymer, ATP 125 (20v) aloitti vuoden 2019 komeasti ATP-haastajaturnauksen voitolla Tyynenmeren keskellä Uudessa-Kaledoniassa. Huhtikuussa hän oli kahdessa ATP-haastajaturnauksen loppuottelussa, ensin Murciassa, jossa hävisi kolmessa erässä Espanjan Roberto Carballes Baenalle, ja loppukuusta Bordeauxissa, Ranskassa, jossa tuli tappio Ranskan Lucas Pouille.

Ranskan avointen ensimmäisellä kierroksella tänä vuonna Ymer voitti välierävastustajansa Balz Rolan 60 63 76(5).
Tampere Open on ollut Ymerille yhtä taistelua. Kaikki hänen pelaamansa kolme ottelua ovat olleet kolmieräisiä. Kolmannella kierroksella hän voitti Patrik Niklas-Salmisen.

Viidenneksi sijoitettu slovenialaisvasuri Blaz Rola, ATP 161 (28v), on tänä vuonna voittanut ATP-haastajaturnauksen huhtikuussa Leonissa, Meksikossa. Kesäkuussa  hän eteni Bratislavassa välieriin, samoin viikko sitten Amersfoortissa, Hollannissa.

Tampere Openissa Rola on ollut mukana kerran, vuonna 2013, jolloin hän eteni välieriin, jossa hävisi Ranskan Maxime Teixeiralle.
Rola on urallaan voittanut neljä ATP-haastajaturnausta.

 
Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media