Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Kulikova naisten kaksinpelin loppuotteluun


Anastasia Kulikova selvitti tiensä Tampere Openin naisten 15.000$ ITF-turnauksen kaksinpelin sunnuntaiseen loppuotteluun.
Välierästä Venäjän Polina Bakhmutkinan kanssa tuli odotetun tiukka.  Bakhmutkina voitti ensimmäisen erän 7-5, johti toista erää jo 5-3 ja hänellä oli vielä 5-4 johdossa oma syöttökin, mutta Kulikovan nousu oli vahvaa ja hän vei toisen erän 7-5. Kolmannessa erässä Kulikovan johtaessa 2-1 hänen onnistui murtaa Bakhmutkinan syöttö. Suomalaisen saatua 3-1 johdon hän piti ottelun hallussaan ja vei erän 6-1.

”Tyypillistä Nastiaa nousta 3-5:stä erävoittoon, hän ei helpolla luovuta", totesi Kulikovan valmentaja Emma Laine. "Tässä ottelussa kaikki oli todella pienestä kiinni”.

”Minulle on aivan sama, kuka tulee finaalissa vastaan”, totesi Kulikova. ”Olen henkisesti valmis finaaliin. ” Loppuotteluun Kulikova saa vastaansa Belgian Victoria Kalaitzisin, joka 49 minuutissa voitti Latvian Margarita Ignatjevan 6-1, 6-0. Tämä oli puolivälierissä pelannut perjantaina kolme tuntia kestäneen ottelun ja hänen paras teränsä taisi mennä siihen. 

Kulikova ja Kalaitzis ovat samanikäisiä, syntyneet vuonna 2000, ja kohtaavat nyt ensimmäisen kerran. Kulikovalla on viime vuodelta kaksi naisten 15.000$ ITF-kilpailun voittoa, Kalaitzis hakee vielä ensimmäistä turnausvoittoaan.  

Tampere Openin naisten kaksinpelin finaali pelataan sunnuntaina 28.7. klo 10 Tampereen Tenniskeskuksessa sisällä. 

Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media