Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Griekspoor ja M. Ymer kaksinpelin finaaliin


Tampere Openin ATP-haastajaturnauksen kaksinpelin ykkössijoitettu Portugalin Pedro Sousa (ATP 113) oli tässä turnauksessa jo neljättä perättäistä kertaa. Vuonna 2016 hän eteni välieriin, seuraavana vuonna loppuotteluun, jossa hävisi Calvin Hemerylle, mutta viime vuonna tappio tuli heti ensimmäisellä kierroksella.
Turnausvoittoa Sousa ei saavuta nytkään, sillä hänen piti jättää välieräottelu yhdeksänneksi sijoitettua Hollannin Tallon Griekspoortia (ATP 191) vastaan kesken tie-breakissa hävityn ensimmäisen erän jälkeen. Sousa piteli takareittään ja totesi, ettei pysty peliä jatkamaan. Näin kisan viimevuotista voittoaan puolustava Griekspoor pääsi loppuotteluun.

Toisessa välierässä olivat vastakkain Ruotsin Mikael Ymer (ATP 125) ja Slovenian Blaz Rola (ATP 161).
Tämä oli miesten toinen kohtaaminen, ensimmäinen oli tänä vuonna Ranskan avointen ensimmäisellä kierroksella, jolla Ymer voitti 6-0, 6-3, 7-6(5).
Tampereella voittoon ratkaistaan kahdella voitetulla erällä. Rola vei ensimmäisen erän 7-6(4) ja erä antoi jo osviittaa siitä, että seuraavatkin erät ovat tasaisia. Kolmen tunnin ja 13 minuutin jälkeen tulostaululla oli lukemat Mikael Ymerille 6-7(4), 7-5, 7-5.
”En muista, milloin viimeksi olisin pelannut kolmituntista ottelua”, huokasi Mikael Ymer.
Sunnuntaina pelataan siis 38:nnen Tampere Openin miesten kaksinpelin loppuottelu. Ensin, klo 11 on ohjelmassa nelinpelin finaali ja sen jälkeen kaksinpelin finaali.
Griekspoor ja Mikael Ymer kohtaavat nyt ensimmäisen kerran.

Lauantaina pelattiin myös toinen nelinpelin välieristä. Siinä kohtasivat ykkössijoitetut Hollannin Sandor Arends ja David Pel suomalaisparin Harri Heliövaara/Patrik Niklas-Salminen. Hollantilaiset veivät ensimmäisen erän tie-breakilla, mutta Heliövaara ja Niklas-Salminen nousivat toisessa erävoittoon luvuin 6-4. Ottelutie-break alkoi suomalaisilta murheellisesti, sillä hollantilaiset veivät viisi ensimmäistä pistettä. Heliövaara ja Niklas-Salminen voittivat seuraavan pisteen, mutta se jäikin heidän ainoakseen.

Toinen välierä päättyi jo perjantaina venäläisten Ivan Nedelkon ja Alexander Zhurbinin hyväksi, kun portugalilaiset Gastao Elias ja Pedro Sousa luovuttuivat. Ottelun lämmittelyssä Elias loukkasi kätensä eikä pari lähtenyt pelaamaan itse ottelua.Tampere Open
ATP-haastajaturnaus 50.000$
Kaksinpeli
Välierät
Tallon Griekspoor Hollanti – Pedro Sousa Portugali 7-6(1), luovutus,  Mikael Ymer Ruotsi – Blaz Rola Slovenia 6-7(4), 7-5, 7-5
Nelinpeli
Välierät
Sandor Arends/David Pel Hollanti – Harri Heliövaara/Patrik Niklas-Salminen 7-6(3) 4-6, 10-1, Ivan Nedelko/Alexander Zhurbin Venäjä – Gastao Elias/Pedro Sousa luovutus

Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media