Tampere Open

Uudet tähdet syntyvät jälleen Tampereella
22.–28.7.2019

← Uutiset

Kulikova Tampere Openin naisten ykkönen


Tampere Openin kolmastoista naisten ITF-turnaus oli alkuvuodesta suomalaistuneen Anastasia Kulikovan turnaus, sillä hän oli lauantaina nelinpelin loppuottelussa ja voitti sunnuntaina kisan kaksinpelin.

Kaksinpelin finaalissa hän kohtasi ikätoverinsa Belgian Viktoria Kalaitzisin.

Kulikova lähti kisaan ennakkosuosikkina, hänen naisten ITF-rankinginsa oli 57, Kalaitzisin 484. Aluksi näyttikin, että Kulikova vie ottelun miten tahtoo. Hän johti avauserää 5-2, ja vaikka Kalaitzis kavensi 5-4:ään, Kulikova voitti erän 6-4.
Toisessa erässä Kulikovalla oli jo kaksi ottelupalloa 5-2 johtoasemassa, mutta Kalaitzis pääsi tasoihin ja meni ohi. Toisen erän tie-breakin belgialainen voitti 7-2. Hän jatkoi hyvää menoaan ja johti kolmatta erää jo 3-1, kun Kulikova alkoi kääntää ottelua edukseen ja voitti peliä peräkkäin. Kolmas erä siis Kulikovalle 6-3.
Erävoitto tiesi hänelle uran kolmatta naisten ITF-turnausvoittoa, edelliset kaksi ovat viime vuodelta Tukholmasta. Tampere Openissa hän on vasta toinen suomalaisvoittaja. Piia Suomalainen on voittanut kisan vuosina 2011 ja 2016.

Belgialainen Kalaitzis haaveili ennen turnauksen alkua pääsystä välieriin, joten finaalipaikka oli hänelle yllätys.
”Ensimmäinen naisten kisojen finaali, joten ei voi olla muuta kuin tyytyväinen” totesi Kalaitzis.

”Tämä voitto toi minulle rutkasti itseluottamusta ja oli tärkeää, että tiedän nyt voivani nousta tappioasemasta”, totesi Anastasia Kulikova.
Hän matkaa ensi viikoksi Savitaipaleelle, jossa pelataan toinen naisten 15.000$ ITF-turnaus.

Tampere Open
Naisten 15.000$ ITF-turnaus
Kaksinpelin loppuottelu
Anastasi Kulikova Suomi – Viktoria Kalaitzis Belgia 6-4, 6-7(2), 6-3 

Yhteistyökumppanit

Tapahtumassa mukana

Sosiaalinen media